Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 4664
Beenvaatjes verwijderen - Aalderskliniek
Warning: A non-numeric value encountered in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/functions.php on line 5841
050 501 9008 info@aalderskliniek.nl

Beenvaatjes

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping. Deze beenvaatjes kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep waardoor veel druk uitgeoefend wordt op het haarvatensysteem.

Deze vaatjes geven medisch geen klachten, maar kunnen cosmetisch storend zijn. Ontsierende rode of blauwe haarvaatjes, ook wel berkenrijs genoemd, kunnen efficiënt worden verwijderd met onze YAG laser.

beenv

Kunnen vaatjes zomaar weggehaald worden?

Deze verwijde vaatjes kunnen zonder problemen verwijderd worden. De vaatjes hebben geen functie meer in de totale bloedsomloop. Het vaatwandje is verslapt waardoor het bloed blijft ‘staan’. Omdat deze vaatjes niet meer aan het systeem meedoen, hebben andere vaatjes de functie van deze verslapte vaatjes overgenomen. Ze kunnen dus zonder problemen worden weggehaald.

 

Zijn er complicaties mogelijk?

Ernstige complicaties na een behandeling zijn uiterst ongewoon. Soms ontstaat er zwelling of roodheid, maar die trekken na enkele uren weg. De bruinige korstjes verdwijnen na enkele weken. Belangrijk is de korstjes uit zichzelf te laten verdwijnen en er niet aan te zitten. Hebt u soms last van een huidaandoening zoals eczeem of koortslip, dan kan de behandeling die soms aanwakkeren. Kans op littekenvorming is klein, maar niet helemaal uit te sluiten. Op een blanke huid werkt de behandeling het beste.

 

Behandeling

Beenvaatjes zijn goed te behandelen met onze laser. De laser zendt een lichtstraal uit die door de huid gaat en in de bloedvaatjes dringt en ze vernietigd, zonder de omliggende huid te beschadigen. Door de warmte die in de adertjes ontstaat, stolt het bloed en worden de beenvaatjes vernietigd waarna het lichaam ze opruimt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Er zijn twee tot drie behandelingen nodig voor het optimale resultaat. De interval tussen de behandeling is zes weken.

 

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Ook is belangrijk te weten dat u voor de behandeling tenminste vier weken geen zonlicht op uw huid heeft gehad. De vaatjes die behandeld zijn, worden opgeruimd door uw lichaam en blijven weg.

Echter: de oorzaak waardoor de vaatjes ontstaan (vaak een erfelijke factor) is door de lasertherapie niet weggenomen. Na verloop van tijd kunnen er weer nieuwe vaatjes ontstaan. Ook deze kunnen weer worden behandeld.

Mindervaliden

Ons bedrijf is gevestigd op de eerste etage en is daardoor helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mindervaliden moeten rekening houden met een lange trap.

Openingstijden

Wij werken op afspraak op maandag

t/m vrijdag, overdag en in de avonduren.

 

Contactgegevens

Kanaalstraat 60v 9301 LT Roden

Tel: 050 501 9008

Email: info@aalderskliniek.nl

Volg ons