Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 4664
Pigment verwijdering - Aalderskliniek
Warning: A non-numeric value encountered in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/functions.php on line 5841
050 501 9008 info@aalderskliniek.nl

Pigment

handddpigggm

 

Pigment (melanine) wordt gemaakt door pigmentcellen. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid. Onder invloed van UV-straling (zon en zonnebank) neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe. Te veel UV-straling, irritatie van de huid of hormonale invloeden kunnen dit proces verstoren, waardoor het pigment zich ophoopt in de huid en pigmentvlekken ontstaan. Pigmenten die in de bovenste huidlagen (opperhuid) liggen, zijn vaak het beste te behandelen.

Pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan na wondjes, acne of rond operatielittekens. Ouderdomsvlekken (lentigo) zijn vaak wat groter,hebben een duidelijk rondere vorm en ontstaan meestal vanaf de middelbare leeftijd. De oorzaak voor het ontstaan van dergelijke pigmentvlekken is een overmatige blootstelling aan de zon. Je ziet ze dan ook vaak in het gezicht, op de handen en het decolleté.

Behandeling

Pigment wordt bij ons behandeld met de Elos-techniek. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt afhankelijk van het te behandelen gebied ongeveer 15 tot 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zijn vaak ten minste drie behandelingen nodig.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. U kunt direct weer uw dagelijkse activiteiten hervatten. De eerste uren na de behandeling kan er roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze verdwijnen na enkele uren tot een dag. Ook zal de pigmentatie in de meeste gevallen wat donkerder kleuren, dit kan tot ongeveer een week zichtbaar zijn.

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Ook is het belangrijk te weten dat u voor de behandeling tenminste vier weken geen zonlicht op uw huid heeft gehad. Een tweede behandeling vindt na twee a drie weken plaats, vanzelfsprekend dient de huid in de tussenliggende periode niet aan de zon te zijn blootgesteld.

Rekening houdend met bovenstaande zijn het najaar en de winter de beste periode om uw pigmentvlekken bij ons te laten behandelen.

 

Mindervaliden

Ons bedrijf is gevestigd op de eerste etage en is daardoor helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mindervaliden moeten rekening houden met een lange trap.

Openingstijden

Wij werken op afspraak op maandag

t/m vrijdag, overdag en in de avonduren.

 

Contactgegevens

Kanaalstraat 60v 9301 LT Roden

Tel: 050 501 9008

Email: info@aalderskliniek.nl

Volg ons