Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 4664
Litteken behandeling - Aalderskliniek
Warning: A non-numeric value encountered in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/functions.php on line 5841
050 501 9008 info@aalderskliniek.nl

Litteken behandeling

Om een litteken te behandelen, moeten we eerst weten om wat voor litteken het gaat.

  • “gewone littekens”
  • Atrofische littekens
  • Keloïd- littekens
  • Hypertrofische littekens
  • Acné littekens

nor-litGewone littekens zijn littekens waarbij de huid mooi gesloten is na het trauma, geen verdieping en geen verhoging van de huid. Meestal blijft er een klein ongepigmenteerd lijntje over.

 
 
 
atr-litAtrofische littekens kenmerken zich door het dunne laagje “vloeipapier”. Een folie-achtig laagje dat kreukt bij beweging. Het lichaam heeft bij de genezing niet voldoende bindweefsel aangemaakt. Het litteken ligt vaak wat onder het huidoppervlak.
Meestal ontstaat dit soort litteken als er infecties zijn opgetreden tijdens de genezing.
 
 
 
acne-litIn tegenstelling tot atrofische littekens, hebben acné littekens vaak geen folie-achtig laagje. Het is ook niet het genezingsproces wat het deukje heeft veroorzaakt, maar het aanwezig zijn van een grote ontsteking zelf. Door de grote spanning van de ontsteking is er een vervorming ontstaan in het onderliggend bindweefsel. De natuurlijke steunlaag van de huid. 
 
 
hyp-litHypertrofische littekens kenmerken zich door een verhoging van de huid. Tijdens het genezingsproces is de aanmaak van bindweefsel ongecontroleerd verlopen. Er is een teveel aan bindweefsel ontstaan.
 

 
 
kel-litKeloïd littekens hebben net als hypertrofische littekens een teveel aan bindweefsel  aangemaakt. Maar bij deze vorm groeit het bindweefsel buiten het wondgebied.
 
 

 

Mindervaliden

Ons bedrijf is gevestigd op de eerste etage en is daardoor helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mindervaliden moeten rekening houden met een lange trap.

Openingstijden

Wij werken op afspraak op maandag

t/m vrijdag, overdag en in de avonduren.

 

Contactgegevens

Kanaalstraat 60v 9301 LT Roden

Tel: 050 501 9008

Email: info@aalderskliniek.nl

Volg ons