Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 4664
TCA peeling - Aalderskliniek
Warning: A non-numeric value encountered in /home/vhosts/aalder/aalderskliniek.nl/public/wp-content/themes/Divi-2/functions.php on line 5841
050 501 9008 info@aalderskliniek.nl

TCA peeling

De TCA peeling is een intensievere peeling dan de glycol peeling om oppervlakkige lijntjes te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Een TCA peeling van het gezicht geeft een sterk verjongend effect.

Wanneer de huid onregelmatig van structuur (door bijvoorbeeld acnélittekens) is en oneffen oogt, kan een TCA peeling uitgevoerd worden. Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Deze stof maakt de ‘watermantel’ van de eiwitten van de huid kapot. Daardoor slaan de eiwitten neer en gaat de cel dood. Door de oppervlakkige huidlagen op die manier te laten afsterven, wordt de huid gedwongen een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zicht onder de ‘dode huidlagen. Als de huidlagen afgestoten worden, is er daaronder een nieuwe huid met betere structuur en egalere pigmentatie gevormd.

Een TCA peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt minder tegen huidverslapping. Een TCA peeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid vrij dun is, zoals de handruggen en de hals.

Behandeling

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens  brandend gevoel. Na enkele minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijke gevoel. Daarna wordt een speciale zalf op de huid aangebracht.

Na de behandeling

Na de behandelng kunt u meteen naar huis. Het kan zijn dat uw huid na de behandeling wat branderig aanvoelt. Na 24 uur is het branderige gevoel bijna altijd verdwenen en begint de huid droog en strak aan te voelen. Uw huid zal rood en enigszins gezwollen zijn. Een TCA peeling is de eerste minuten pijnlijk, maar daarna niet meer. Een of twee dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donker en begint te vervellen. Uw huid wordt dan droog en voelt strak aan. Het is belangrijk dat u de huid veelvuldig insmeert met de zalf die u van ons heeft meegekregen.

Nadat de huid volledig is verveld, voelt zij weer normaal aan. Zeker in de eerste dagen na de behandeling bent u niet toonbaar. De meeste mensen gaan na vijf tot zeven dagen weer aan het werk. De huid kan dan nog roze zijn en moet goed beschermd worden tegen zonlicht.De TCA peeling voeren wij uit in de maanden oktober, november, december en januari. Aangezien er vier maanden geen overmatig zonlicht(zonvakantie of zonnebank) op de huid mag komen, zijn de genoemde maanden daardoor het meest geschikt.

Mindervaliden

Ons bedrijf is gevestigd op de eerste etage en is daardoor helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook mindervaliden moeten rekening houden met een lange trap.

Openingstijden

Wij werken op afspraak op maandag

t/m vrijdag, overdag en in de avonduren.

 

Contactgegevens

Kanaalstraat 60v 9301 LT Roden

Tel: 050 501 9008

Email: info@aalderskliniek.nl

Volg ons